Lessen

Paardenhouderij ‘de Aalbrinkhoeve’ biedt lessen aan voor zowel kinderen als volwassenen. Aangezien veiligheid en service voorop staan worden de lessen gegeven door een gediplomeerd instructrice, die regelmatig cursussen /bijscholingen volgt om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

i78766317__szw270h3500_

Van beginner tot ervaren wedstrijd ruiter, iedereen is welkom voor een leuke leerzame  les. De leeftijd, geslacht & niveau maakt niks uit. Er worden zowel dressuur als springlessen op niveau gegeven. U kunt dit zelf met de instructrice overleggen.

U kunt kiezen uit een groeps- les of een prive les.
Bij een groepsles praten wij ‘de Aalbrinkhoeve’ over 4, maximaal¬†5 personen; hierdoor blijven de lessen overzichtelijk & kunnen wij kwaliteit en veiligheid waarborgen.

 

Wij hebben vele verschillende paarden & pony’s beschikbaar voor de lessen. Over het algemeen zijn het paarden met veel ambitie’s en die voorheen ook op (hoger niveau) wedstrijd hebben gelopen. Hebt u een eigen paard of pony? Ook dan bent u hier aan het juiste adres!

Bij ‘de Aalbrinkhoeve’ bieden wij meer dan alleen rondjes door de bak stappen en draven. Tijdens de eerste les krijg je uitgebreid uitleg over het verzorgen, poetsen & opzadelen van je paard. De eerst volgende lessen zal hiervoor een hulp aanwezig zijn.

Wij vinden het belangrijk dat je de symptomen van het paard kent, weet waar je op moet letten en hoe je met een paard omgaat. Doordat je zelf je paard/pony opzadelt en verzorgt krijg je een bepaalde band met het paard, wat tevens erg belangrijk is om fijn te kunnen rijden.

Tijdens de lessen is het niet alleen het rijden van rondjes en balkjes lopen. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van interactie tussen ruiters/amazone’s en instructrice. Het correct op- & afstappen wordt regelmatig geoefend, controle van het harnachement wordt dagelijks gedaan & natuurlijk ontspanningsoefeningen tijdens het rijden, duidelijk uitleg waarom je iets op deze wijze moet doen, wat de symptomen van de paarden/pony’s zijn en de andere disciplines van het rijden; 4-tal, carrousel, duo rijden, pas de deux etc. Ook is het mogelijk dat de ruiters/amazone’s zelf een invulling willen geven wat ze graag willen oefenen of wat ze leuk vinden. Dit kan voor de les worden aangegeven en samen zorgen we voor een leuke les. Al met al lessen met veel afwisseling.

‘De Aalbrinkhoeve’ beschikt over een 12 lessen kaart. Deze kaart is & blijft eigendom van ‘de Aalbrinkhoeve’. Bij het aanschaffen van deze kaart ontvang u korting op de les tarieven. De kaart wordt na de les afgestempeld met datum vermelding. U bent echter NIET verplicht deze kaart aan te schaffen. Deze 12 lessenkaart is 15 weken geldig. Per januari 2019 is het ook mogelijk om een contributie voor een half jaar of een jaar te nemen.

 

Naast de dressuur en springlessen organiseren wij ook regelmatig Horseball lessen en cross (eventing-) lessen.

Voor de mogelijkheden kunt u contact opnemen

 

Nu lijkt het jou natuurlijk geweldig om te gaan paardrijden, twijfel niet & maak snel een afspraak voor een GRATIS proefles!